DDW 2016: “Verder gaan dan het taboe aankaarten.” | Intemate Suit

Dit jaar op de Dutch Design Week stond ik met the intimate suit op de Graduation Show van de Design Academy. Ik ben sinds januari dit jaar bezig met dit onderwerp en sta achter mijn project dus wat dat betreft heb ik er geen moeite mee om over seksualiteit te praten. Toch vond ik het best spannend om met dit onderwerp op de Graduation Show te staan.

Voor mij en mijn omgeving is waar ik mee bezig ben heel normaal geworden maar is het grote publiek er ook klaar voor? De graduation show was voor mij de perfecte gelegenheid om dat te testen.

Tijdens die tien dagen heb boeiende gesprekken mogen voeren met veel mensen met uiteenlopende achtergronden. Ontwerpers, journalisten, seksuologen, verpleegkundigen en ouders van mensen met een beperking. Allemaal een eigen kijk op het onderwerp.

Sommige mensen begonnen te giechelen en anderen wilde het pak het liefst meteen testen. Naast veel hartverwarmende positieve reacties waren er natuurlijk ook discussies. Wat mij opviel was dat de discussies vooral over de uitvoering en de manier waarop je het pak zal kunnen introduceren gingen. Principiële bezwaren ben ik nagenoeg niet tegen gekomen.

Voor mij was dit een teken dat we verder kunnen gaan dat alleen het taboe aankaarten en dat het tijd rijp is om iets te laten gebeuren.

img_67922016-11-08-photo-00001288

img_8076

img_8075

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *